fotvård-söderköping-fötter-vatten

Nageltrång

Nageltrång kan vara enormt smärtsamt och uppstår ofta när dina naglar växer inrullat. Nageln skär då in i huden vid sidan av nageln. Ofta drabbas stortån, men det förekommer även bland de övriga tårna. Ofta uppstår nageltrång vid graviditet, övervikt eller om du har använt dig av för trånga skor.

Vad innebär en behandling mot nageltrång i Söderköping?

När vi behandlar nageltrång inleder vi ofta med att klippa upp sidan av nageln på ett sätt som gör att det blir mer utrymme för nageln att växa fritt. På så sätt blir nageltrånget avlastat. Det går även att göra olika tekniska nagelkorrigeringar där nagelterapeuten lyfter upp nageln från nagelbädden.

Vår behandling mot nageltrång inkluderar:

  • Inleds med några minuters mjukgörande fotbad
  • Undersökning av det onda området
  • Behandling av det onda området
fotvård-söderköping-fötter-och-händer

Behandling mot nageltrång ser olika ut beroende på utgångsläge

På vår fotvårdsklinik i Söderköping används en teknik mot nageltrång som heter Spange. Det är ett spänne som fästs på nageln på ett sätt som gör att nageln lyfts upp från det onda området.

Vid ett inflammerat nageltrång görs en omläggning så att inflammationen dämpas. Du får därefter gå hem ett par dagar. Då brukar smärtan och inflammationen ha lagt sig. Den delen av nageln som klämmer brukar då klippas bort och därefter läggs en bakteriehämmande kompress ovanpå. Har du ett svårbehandlat nageltrång rekommenderas att du går till vårdcentralen för att göra ett kirurgiskt ingrepp.

Frågor kring vår behandling mot nageltrång? Hör av dig!

Vi ser gärna att du hör av dig när du har frågor eller funderingar kring våra fotvårdsbehandlingar. Det bästa är om du bokar in en tid så vi får möjligheten att undersöka dina fötter. Om du vill ställa frågor angående våra fotvårdsbehandlingar eller om vår verksamhet får du gärna skicka en kontaktförfrågan.

Boka tid för att bli av med ditt nageltrång en gång för alla. Vi erbjuder tidsbokning online så du har möjlighet att se alla våra tillgängliga tider.